Produkty pro mramorové plátno (2)

ZRAZOVANÝ PECORINO D O P - Zrazený

ZRAZOVANÝ PECORINO D O P - Zrazený

Vyrábí se z mléka odebraného z konkrétních oblastí, jak stanovuje nařízení Konsorcia pro správu a výrobu pecorina DOP. Srážení probíhá při teplotě mezi 35 a 38 °C a rozbití sýřeniny musí mít velikost zrna kukuřice. Tvar může vážit od 1,000 kg do 3,500 kg. Naše produkce má hmotnost přibližně 1,800 kg na kus a zraje minimálně 120 dní. Vůně je intenzivní a chuť jemně výrazná.
Pecorino z jeskyně - Zrálé

Pecorino z jeskyně - Zrálé

Touha nás všech je jistě sledovat zdravou a výživnou stravu. Ve skutečnosti, není náhodou, že v naší povaze je vždy přítomný záměr znovuobjevit, najít a konzumovat pravé potraviny, jaké existovaly kdysi. Protože naše společnost je zaměřena na tradici, nemohli jsme ochudit milovníky sýra o Pecorino Val d’Orcia Stagionato in grotta. Charakteristika tohoto produktu spočívá právě v jeho zrání. To probíhá přirozeně, uvnitř jeskyně vyhloubené v tufovém kameni; a právě v tomto prostředí, během celého období zrání, sýr získává nezapomenutelné aroma a chutě „opravdu nezapomenutelné“. V jeskyni zůstává přibližně 4 měsíce, během kterých je sýr pečlivě chráněn a ošetřován v kůře s rostlinným olejem, aby si zachoval svou chuť.